Grupa Oto:     Bolesławiec Brzeg Dzierzoniów Głogów Góra Śl. Jawor Jelenia Góra Kamienna Góra Kłodzko Legnica Lubań Lubin Lwówek Milicz Nowogrodziec Nysa Oława Oleśnica Paczków Polkowice
Środa Śl. Strzelin Świdnica Trzebnica Wałbrzych WielkaWyspa Wołów Wrocław Powiat Wrocławski Ząbkowice Śl. Zgorzelec Ziębice Złotoryja Nieruchomości Ogłoszenia Dobre Miejsca Dolny Śląsk

Pasztet gigant

     autor:
Share on Facebook   Share on Google+   Tweet about this on Twitter   Share on LinkedIn  
W Stanowicach chcą upiec 88-kilogramowy pasztet z dziczyzny.Kucharze gigantomaniacy chcą w ten sposób pobić rekord, który należy do szefa kuchni z hotelu Wrocław.

W sobotę w Stanowicach koło Oławy odbędzie się bicie rekordu Guinnessa w pieczeniu pasztetu z dziczyzny. Organizatorzy planują upiec pasztet o wadze 88 kilogramów.

Tym samym chcą pobić rekord Tadeusza Hupy, szefa kuchni z Hotelu Wrocław, który w 2004 roku, wraz ze swoim zespołem, upiekł pasztet o wadze 68 kilogramów.

W jego ustanowieniu uczestniczyć będą znani mistrzowie sztuki kulinarnej, w tym wspomniany wyżej Tadeusz Hupa, a także Grzegorz Jankowiak, szef kuchni z restauracji Cykada w Stanowicach, Kamil Rękar, szef kuchni z wrocławskiego Art Hotelu, Marcin Bielec, student poznańskiej Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii oraz przedstawiciel Zakładu Wędliniarskiego ze Świerklan ( firma zadeklarowała się dostarczyć dziczyznę do tego kulinarnego przedsięwzięcia).

W programie jest również konkurs na baby wielkanocne, w którym zaprezentują się członkinie Kół Gospodyń Wiejskich z powiatu oławskiego. Około godziny 16.00 poznamy zwycięzców obu konkursów.


RW



o © 2007 - 2024 Otomedia sp. z o.o.
Redakcja  |   Reklama  |   Otomedia.pl
Dzisiaj
Sobota 18 maja 2024
Imieniny
Alicji, Edwina, Eryka

tel. 660 725 808
tel. 512 745 851
reklama@otomedia.pl